7223 – HZ. PEYGAMBERİN AİLESİNİN MAİŞETİ

HZ. PEYGAMBERİN AİLESİNİN MAİŞETİ

7223 – Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: “Âl-i Muhammed aleyhissalâtu vesselâm’ın, bazan bir ay geçer, hücrelerinin hiçbirinde ateş yanmazdı.”

Hz. Aişe’nin ravisi Ebu Seleme der ki: “Ben Aişe radıyallahu anhâ’dan sordum:

“Öyleyse bu esnada ne yerlerdi?” Şu cevabı verdi:

“İki siyah: Hurma ve su! Ancak, Ensardan komşularınız vardı. Onlar sadâkatli komşulardı. Onların sağmal hayvanları vardı. Bunlar hayvanlarının sütünden Aleyhissalâtu vesselâm’a gönderirlerdi. (O, bize de içirirdi)” dedi. Muhammed (İbnu Mâce) der ki: “Ve onlar (yani Hz. Peygamber’in hücreleri) dokuz taneydi.”

7224 – Hz. Enes İbnu Mâlik radıyallahu anh anlatıyor: “Resülullah aleyhissalatu vesselam tekrar tekrar buyurdular ki: “Muhammed’in nefsini elinde tutan Zat-ı Zülcelâl’e yemin olsun ki, Âl-i Muhammed’de hiçbir zaman akşamdan sabaha bir sa’ miktarında ne zahire ne de kuru hurma bulunmuştur.”

Halbuki o sıralarda Aleyhissalâtu vesselam’ın dokuz zevceleri vardı.”

7225 – Abdullah İbnu Mesud radıyallahu anh anlatıyor: “Resulullah aleyhissalâtu vesselam buyurdular ki: “AI-i Muhammed’de ancak bir müdd miktarı yiyecek maddesi sabahlamıştır” veya “Al-i Muhammed’de bir müdd yiyecek (bile) sabahlamadı” buyurdular.”

7226 – Süleymân İbnu Surad radıyallahu anh anlatıyor: “Resülullah aleyhissalâtu vesselam bize geldi ve bir yiyecek (ikramına) gücümüz yetmeksizin -veya bir yiyeceğe gücü yetmeksizin- üç gece kaldık.

7227 – Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: “Resülullah aleyhissalâtu vesselâm’a bir gün sıcak bir yemek getirilmişti. Yedi ve yemekten çıkınca: “Elhamdülillah, şu şu vakitten beri mideme sıcak bir yemek girmemişti” buyurdu.”