6192 – NAMAZA YÜRÜYEREK GİTMEK

NAMAZA YÜRÜYEREK GİTMEK

6192 – Ebu Saidi ‘l-Hudri radıyallahu anh anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam (bir defasında yanındakilere): “Allah’ın kendisiyle hataları örtüp, sevapları artırdığı şeyi size göstereyim mi?” demişti. Ashab: “Evet söyleyin ey Allah’ın Resulü!” dediler. Bunun üzerine:

“O şey, zahmetli durumlarda bile abdesti tam almak, mescidlere çok adım atmak, namazdan sonra müteakip namazı beklemek!” buyurdular.”

6193 – Ebu Saidi’l-Hudri radıyallahu anh anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Kim evinden namaz kılmak üzere çıkar ve: “Ey Allahım! Senden isteyenlerin senin katındaki hakkı için ve şu yürüyüşümün hakkı için senden istiyorum. Ben kibirlenmek, böbürlenmek veya görsünler, desinler gibi adi maksadlarla evden çıkmış değilim. Senin gazabından sakınmak, rızanı kazanmak için evden çıktım. Öyleyse beni ateşten korumanı istiyorum, günahlarımı bağışlamanı talep ediyorum. Çünkü senden başka günahları affeden yoktur” diye dua eder, (yalvar yakar olursa) Allah Teala hazretleri, ona (rahmet) yüzüyle teveccüh eder ve yetmişbin melek de kendisi için istiğfar eder.”

6194 – Hz. Enes İbnu Malik anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:

“Karanlık gecelerde mescidlere müdavim olanların, Kıyamet gününde tam bir nura kavuşacaklarını müjdele!”