6059 – HELÂDA GÖZÜKMEMEK

HELÂDA GÖZÜKMEMEK

6059 – Hz. Enes İbnu Mâlik radıyallahu anh anlatıyor: “Bir seferde Resülullah aleyhissalâtu vesselâm ile beraberdim. Abdest bozmak üzere uzaklaştı. Sonra geldi. Su istedi ve abdest aldı.”

6060 – Ya’la İbnu Mürre, babasından naklen anlatıyor: “Ben bir seferde Resülullah aleyhissalâtu vesselâm’la beraberdim. Bir ara kaza-yı hacette bulunmak istedi. Bana dedi ki: “Şu iki bodur hurmayı bana getir ve onlara: “Resülullah aleyhissalâtu vesselâm sizin (sütre olmak üzere biraraya gelmenizi emrediyor!” de!” buyurdular. (Ben de dediğini yaptım), onlar hemen toplandılar. Aleyhissalâtu vesselâm onları sütre olarak kullanıp, kaza-yı hâcetini yaptı. Sonra bana:

“Ağaçların yanlarına var ve onlara: “Herbiriniz eski yerine gitsin!” de!” buyurdular. Ben emri onlara ulaştırdım. Onlar da yerlerine döndüler.”

6061 – İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: “ResûIullah aleyhissalâtu vesselâm bir defasında dağ yoluna saparak küçük abdest bozdu. Abdest bozarken, (yere yaklaşarak nazarlara ve sıçrantılara karşı ihtiyat maksadıyla bacaklarını öyIe açtı ki) uyluk kemikleri yerlerinden ayrılacak diye içimden ona acıma geçti.”