4415 – SA’D İBNU MUÂZ RADIYALLAHU ANH

SA’D İBNU MUÂZ RADIYALLAHU ANH

4415 – Berâ radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm’a sündüs bir cübbe hediye edildi. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm ipek elbiseyi yasaklamıştı. Halk bu elbiseden çok hoşlandı. -bir rivayette: “İpek bir elbise hediye edildi, elimizle yoklamaya başladık, hepimiz hayran olmuştuk” denmiştir. -Resûlullah:

“Nefsim (kudret) elinde olan Zât’a yemin olsun, Sa’d İbnu mu’âz’ın cennetteki mendilleri bundan hayırlıdır” buyurdular.”

Buhari, Libas 26, bed’ül-Halk 8, Menakıbu’l-Ensar 12, Eyman 3; Müslim, Fezail 126, 2468); Tirmizi, Menakıb, (3846).

4416 – Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: “Sa’d İbnu Mu’az’ın vefatından Arş titredi. -Bir rivayette “Arş-ı Rahmân titredi” buyurmuştur-.”

Buhari, Menakıbu’l-ensar 12; Müslim, Fezailu’s-Sahabe 125, (2467); Tirmizi, Menakıb, (3847).

4417 – Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: “Said İbnu Mu’az radıyallahu anh’ın cenazesi taşındığı zaman münafıklar: “Cenazesi ne kadar hafif!” dediler. (Bu sözleriyle) beni Kureyza hakkındaki hükmünü kastediyorlardı. Bu, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm’ın kulağına ulaştı. Hemen şunu söyledi: “Onun cenazesini melekler taşıyordu. (Bu sebeple insanlara hafif geldi):”

Tirmizi, Menakıb, (3848).